پروژه بخشهای مختلف نیروگاه گازی

پروژه بخشهای مختلف نیروگاه گازی پروژه بخشهای مختلف نیروگاه گازی

دسته : صنایع نفت و گاز

فرمت فایل : word

حجم فایل : 3210 KB

تعداد صفحات : 121

بازدیدها : 601

برچسبها : نیروگاه گازی

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی معرفی و بررسی بخشهای مختلف نیروگاه گازی

پروژه بخش های مختلف نیروگاه گازی

مقدمه (معرفی)

امروزه با توسعه روزافزون صنعت نیروگاه و تولید برق و با توجه به این نکته که اکثریت دانشجویان مهندسی و... و یا حتی فارغ التحصیلان در این رشته ها موفق به بازدید کاملی از نیروگاه و سیستم کاری و نحوه عملکرد سیستمهای موجود در نیروگاه نشده اند، پروژه معرفی و بررسی بخشهای مختلف نیروگاه گازی در قالب 10 فصل که فصل اول آن با بیان کدهای شناسایی آغاز شده است در فصل دوم تشریحی کلی نیروگاه از نوع پیکر بندی، جا نمایی، سوخت و... را بیان کرده و در فصل سوم اطلاعاتی عمومی در مورد قطعات توربین گاز و ابعاد و وزن و... را بیان کرده ایم و در فصل چهارم توربین گاز، نحوه هوادهی، احتراق و... را تشریح کرده و در ادامه در فصل پنجم سامانه های مختلف از قبیل هوای ورودی آتش نشانی سوخت گاز، گازوییل و... را بیان نموده که برای خواننده قابل فهم باشد که این هوا چه طور وارد، چه گونه احتراق صورت گرفته و چه مراحلی بایستی انجام شود تا برق تولید شود و در فصل ششم نحوه کنترل دمای توربین را شرح می دهیم و در فصل هفتم مجرای هوای ورودی، سرعت، عایق صدا و نحوه تمیز کاری و... را تشریح می کنیم. در فصل هشتم سیستم خروجی گازهای حاصل از احتراق(مجرای واگرای اگزوز )و...را توضیح داده و در فصل نهم انواع ابزارهای عمومی و تخصصی را بیان کرده که بیشتر در زمینه تعمیرات از این ابزار آلات استفاده می شود و در فصل دهم منابع آورده شده است. در پایان نیز هدف و نتیجه بیان شده است./

کد شناسایی KKS

مقدمه

KKS مخفف عبارت آلمانی Kraftwerk Kennzeicen System به معنای سیستم شناسایی نیروگاه می باشد.

KKS به منظور شناسایی اجزاء نیروگاه و سیستمهای کمکی به کار می رود. این روش کد گذاری توسط بهره برداران نیروگاه های آلمان و کارخانه های سازنده توسعه پیدا نمود و اینک برای تمامی نیروگاه ها بکار گرفته می شود.

در این جزوه آن بخش از KKS تشریح شده است که مربوط به توربین های گازی و سیستمهای اضافی آن می باشد. اجزاء سیستمهای اضافی کد گذاری شده اند، اما همه اجزاء توربین نظیر پره های کمپرسور و توربین یا flametube های محفظه احتراق کد گذاری نشده اند. کدهای شناسایی مربوط به طراحی سیستم نمی باشد بلکه به منظور نشان دادن محل قرار گیری قطعه در یک سیستم می باشد.

پیکر بندی نیروگاه

چیدمان تک محوری توربین، اجازه راه اندازی کمپرسور را بطور مستقیم و مستقل از ژنراتورمی دهد.

احتراق گاز یا سوخت مایع در دو محفظه احتراق متقارن با چندین مشعل که در دو طرف توربین قرار دارند انجام می شود. هر محفظه احتراق دارای 8 مشعل می باشد.

هوا با گذشتن از کانال مکش و عبور از فیلترها و صداخفه کن ها وارد کمپرسور می شود ، در کمپرسور فشار هوا تقریباً تا 11 بار افزایش می یابد.هوای فشرده به سمت مشعل ها( بالای هر محفظه احتراق) هدایت و در اطاق های احتراق سوخته می شود. گازهای داغ سوخته شده و از طریق توربین به توان مکانیکی تبدیل می شود.

ژنراتور از طریق محور (شفت) به سمت کمپرسور توربین متصل شده است. توان الکتریکی تولید شده توسط ژنراتور از طریق ترمینالهای ژنراتور تحویل ترانس می گردد.

گازهای خروجی در دمای تقریبی 545 C از طریق یک دیفیوزر محوری به فشار اتمسفر می رسد. گاز خروجی از طریق یک اگزوز عمودی وارد هوای آزاد می گردد.

علاوه بر مجموعه توربین گاز/ژنراتور، یک مجموعه خنک کننده برای روغن روانکاری و ژنراتور در نظر گرفته شده است. سیستم فوق قادر به خنک سازی روغن روانکاری توربین و یاتاقانهای ژنراتور تحت هر بار و شرایط محیطی می باشد، همچنین سیستم هوای خنک کن ژنراتور، دمای ژنراتور را بطور مناسب کاهش میدهد. سیستم خنک ساز متشکل از دو سلول خنک کن(2 x 66 % )بوده که هر سلول شامل دو فن می باشد. در حالت عادی یکی از سلولها با هر دو فن خود کار کرده و سلول دیگر فقط از یک فن خود استفاده می کند. در صورتیکه هر یک از فن ها به هر دلیل تریپ دهد، فن چهارم بطور خودکار شروع به کار می کند. این افزونگی را تلویحاً به معنی افزایش سطح تبادل حرارتی میتوان تلقی نمود.

اطلاعات عمومی در مورد قطعات توربین گاز

توربین گاز از هوا به عنوان سیال استفاده می کند بطوریکه این هوا ابتدا فشرده شده و سپس با سوزاندن سوخت در اطاق احتراق و ایجاد گرما و بالا بردن درجه حرارت هوای ورودی به توربین باعث به حرکت در آوردن آن می شود. این هوای داغ و پر فشار تا رسیدن به فشار آتمسفر در توربین منبسط می شود.

این هوا قبل از ورود به دود کش ( ویا بویلر مرتبط با نیروگاه سیکل ترکیبی ) از مجرای واگرای گزوز عبور می کند.

توان تولیدی از طریق یک شفت میانی در انتهای کمپرسور به ژنراتور منتقل می شود.

مجموعه روتور توربین گاز از یک توربین و کمپرسور تشکیل شده و در محفظه ای پر فشار روی دو تکیه گاه دوران می کند.

پوسته خارجی شامل اجزای زیر است: محفظه یاتاقان کمپرسور و پوسته ها و پوسته اگزوز که با پیچ ومهره به یکدیگر متصل شده اند.

پوسته اولیه کمپرسور به کانال ورودی هوا و آخرین پوسته به مجرای اگزوز متصل است.در این فاصله پوسته های میانی پره های ثابت کمپرسور و توربین را نگهداری می کنند. مجرای خروجی اگزوز نیز به این پوسته ها اجازه انبساط طولی می دهند.

پوسته یاتاقان کمپرسور در بر دارنده یاتاقانهای ژورنال و تراست است که این یاتاقان تراست از حرکت طولی روتور نسبت پوسته ها جلوگیری می کند.

در انتهای محور نیز یاتاقان ژورنال توربین قرار دارد که پوسته یاتاقان توربین درون محفظه اگزوز از آن محافظت می کند.

دو پایه در ابتدای کمپرسور و دو پایه در دو طرف توربین و یک نگهدارنده در زیر پوسته توربین وزن مجموعه را به فونداسیون منتقل می کند. پایه های زیر کمپرسور ؛ نقطه ثابت ماشین هستند و پایه های دو طرف توربین به شکلی طراحی شده اند که علاوه بر تحمل وزن توربین حرکت های طولی در اثر تغییرات درجه حرارت را تحمل کرده و بسیار انعطاف پذیر هستند. نگهدارنده زیر توربین نیز حرکت طولی توربین را هدایت می کند.

توربین گاز V94.2

یک توربین گاز دارای یک محور و پوسته های بهم مرتبط است که دارای دو اطاق احتراق است و جزء صنایع سنگین بشمار میرود.

اصول طراحی عبارتند از : روتور از دیسک هایی تشکیل شده است که با یک میله مرکزی به یکدیگر متصل شده اند و این دیسکها اجازه انبساط شعاعی را دارند.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید