تحقیق مدیریت آموزشی مبتنی بر سیستم

تحقیق مدیریت آموزشی مبتنی بر سیستم تحقیق مدیریت آموزشی مبتنی بر سیستم

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 118 KB

تعداد صفحات : 211

بازدیدها : 402

برچسبها : مدیریت آموزشی مدیریت دانش مدیریت سیستمی

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

تحقیق دانلودی بررسی سیستم های نوین مدیریت آموزشی - مدیریت دانش محور، مدیریت مشارکتی و مدیریت سیستمی مدیران آموزشی

امروزه، مدل مدیریت سنتی که در آن، مدیر کنترل می کرد و کارکنان تحت نظر او بودند، کارآمد نیست، بنابراین، برای ایجاد یک محیط کار توانمند، نقش مدیر باید از چارچوب فرماندهی و کنترلی خارج شود به تشکیل محیطی مبتنی بر حمایت و حس مسئولیت منتهی گردد که در آن، کارکنان فرصت داشته باشند و به نحو احسن همکاری کنند.

در گذشته، به سبب کوچک بودن سازمان ها، مدیران سنتی می دانستند چه کاری باید انجام شود و دستور اجرای آن را به کارکنان خود می دادند. اما در سازمان های گسترده امروزی، مسائل آن قدر جدید و گاه آنقدر پیچیده و دشوار است که در هنگام پیش آمدن یک حادثه غیر منتظره یا کار تازه، مدیر باید برای حل آن از همکاران خود یاری بخواهد. اغلب موارد، او مسئول پیدا کردن راه حل نیست، بلکه بایدهمگام با کارکنان خود برای کشف امکانات و یافتن راه های مناسب همکاری کند.

با توجه به مطالب بالا ، می توان نتیجه گرفت که مدیران باید راه و روش های مدیریت سنتی را رها کرده و با اصول و روش های مدیریت کیفیت، مدیریت مشارکتی، مدیریت دانش، مدیریت خلاق آشنا شوند و آنها را در محیط های آموزشی خود به کار گیرند.

چون در این پروژه تحقیقاتی در مورد مطالب بالا به طور کلی توضیح داده شده است پس این مطالب کمک فراوانی به مدیران آموزشی خواهد کرد .

پس، مدیران آموزشی باید همواره از جدیدترین متدهای علمی بهره ببرند و هرگز فراموش نکنند که آن ها مسئول سازمانی هستند که عوامل مجموعه اش بهترین و پیچیده ترین آفریده خداوند یعنی انسان هستند پس دستیابی به علم روز و تکنیک مطلوب، ایجاد ضوابط و قوانین، رعایت امور عاطفی و روابط انسانی باید سر لوحه کارشان قرار گیرد و با نظرخواهی از دیگران در مورد عملکردهای خویش، روح انتقاد و سازندگی را با نشاط و رضایتمندی در درون سازمانشان ایجاد کنند.

از جمله کمک های دیگری که این تحقیق به مدیران آموزشی می کند این است که باعث می شود مدیران از اصل تحقیق و پژوهش و مطالعه غافل نباشند. مدیران آموزشی باید طوری برنامه ریزی کنند تا بتوانند ساعاتی از عمر خود را صرف مطالعه کنند و با برقراری ارتباط با صاحبنظران تلاش نمایند تا سطح علمی خود و مجموعه همکاران را بالا ببرند. به این منظور، فراهم ساختن ابزار تفکر و عمل، فراگیری مکانیسم مهارت های فنی و کارآمد، استفاده از میراث فرهنگی برای غنای علوم آموزشی و تربیتی ، مقایسه روش های موفق بین المللی به مدیر کمک می کند تا در موقع مناسب اصلاحات اساسی را در امر آموزش و پرورش انجام دهد. پس مدیر می تواند با استفاده از مطالعه این تحقیق با اصول و روش های تحقیق و پژوهش آشنا شود.

اگر یک مدیر آموزشی، این تحقیق را مطالعه کند به این نتیجه می رسد که نیروی انسانی از مهمترین و ارزشمندترین دارایی های هر سازمان آموزشی است که در همه فصل ها به این نکته اشاره شده است. لذا موفقیت مدیران آموزشی در رسیدن به اهداف آموزشی، مرهون توجه کافی به این منبع حیاتی می باشد. از جمله عوامل در هدایت نیروی انسانی به کارگیری عوامل انگیزشی توسط مدیران می باشد.

با توجه به اهمیت نظام آموزش و پرورش در امر تعلیم و تربیت و با عنایت به این نکته که معلمان در این مجموعه ، رسالت سنگین و نقش عمده ای را بر عهده دارند. ضروری است مدیران و رهبران آموزشی با درک اهمیت انگیزش، محیطی برانگیزاننده و چالش ایجاد نمایند. در چنین محیطی تعهد شغلی با تعهد اخلاقی به هم آمیخته و معلمان نه بر حسب وظیفه، بلکه از روی میل و رغبت درونی هدایت شده و با ابراز آزادانه عقاید و تبادل افکار به خلق روش های نو وابتکاری در امر تعلیم و تربیت خواهند پرداخت.

مدیریت آموزشی از گسترده ترین انواع مدیریت های موجود در سازمان ها به شمار می آید. درحال حاضر تعداد مدارس و سازمان های آموزشی در همه کشورها بیش تر از مجموع سایر سازمان های موجد در آن کشورها است. با این تفسیر، بخش اعظم مدیران در جهان به اداره سازمان های آموزشی اشتغال دارند.

تعاریف مدیریت آموزشی که در فصل اول بخش دوم آمده است اهمیت وظایف مدیران آموزشی را در سازمان های آموزشی به خوبی آشکار می سازد . یکی از تعاریف موجود، مدیریت آموزشی را راهنمایی، کنترل و اداره امور مربوط به جریان تعلیم و تربیت (از قبیل گزینش معلمان و دانش آموزان، برنامه های مطالعاتی، برنامه های درسی و روش های آموزشی) معرفی می کند.

در این تعریف، مدیر آموزشی در همه فعالیت های آموزشی نقش و جایگاه ویژه ای بر عهده دارد. با توجه به این نقش و با درنظر گرفتن مباحث مطرح شده در خصوص مدیریت آموزشی می توان به مواردی دست یافت که هم از جهت موضوعی و هم از جهت ارزش های حاکم بر جامعه نیازمند به توجهی بیش تر در این زمینه می باشد. به عبارت دیگر، مدیریت آموزشی باید با نگاهی نو به این موارد در جهت تقویت هر چه بیش تر محیط های آموزشی گام بردارد.

پس، مدیران و رهبران آموزشی در سطح مختلف باید با دیدی عالمانه به مسائل گوناگون آموزش و پرورش، و از جمله مدرسه به عنوان یک واحد اجتماعی ، بپردازند، تحولات عمیق اجتماعی در مدرسه را زیر نظر داشته باشند، رابطه مدرسه با جامعه را مورد ملاحظه قرار دهند تا بتوانند رهبری و هدایت لازم را اعمال کنند.

...

مدیریت دانش در مدارس

مدارس از سال ها قبل تاکنون در کار مدیریت دانش بوده اند. در واقع معلمان، نمونه های خوبی از مدیران دانش هستند. کتاب خانه های مدارس نیز مثال های خوبی هستند که امروزه مراکز و منابع اطلاعاتی آن ها به مدد تغییرات فن آورانه، محیطی پویا برای یادگیری مستقل فراهم آورده اند. اما آنچه اهمیت آن برای مدرسه، در حکم یک سازمان مطرح است، فراهم آوردن زمینه های باز خوانی، ایجاد ، پرورش، تسهیم و تبادل ، ارتقا و به ویژه سازمان دهی، نگهداری و انتشار دانش در سطح مدرسه و در ارتباط متقابل با عوامل ذی نفع است. از این دیدگاه ، مهم ترین مسائل مدیریت دانش در مدرسه را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

• آگاه سازی عمومی جامعه در آموزش مدرسه

• آگاهی سازی معلمان

• آگاه سازی دانش آموزان

• آگاه سازی جامعه

• مدیریت دانش، برای این که بدانیم در آموزش مدیریت دانش چگونه عمل کنیم.

• چگونه دانش [مدرسه] را حفظ، نگهداری و متبلور کنیم.

...

کاربرد نظریه سیستم در مدیریت

تئوری سیستم مفهومی بسیار وسیع و گسترده دارد و شکی نیست که برای حل و فصل جامع مسائل سازمانی لازم است که کلیه اجزاء سیستم و هم بستگی و تاثیر متقابل آن ها روی یکدیگر مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد. اما اندازه گیری برخی از عوامل موثر در سیستم های فرعی و اجراء آنها، و یا به عبارت دیگر سنجش متغیرهای متعددی که در رفتار سازمانی و طرز عمل سیستم موثر است، به صورت اعداد و ارقام امکان پذیر نمی باشد، و همین موضوع کاربرد تئوری سیستم را در بررسی های جامع سازمانی محدود کرده است. علی رغم محدودیت های تئوری سیستم در بررسی های سازمانی، در سالهای اخیر فنون و روش های خاصی تحت عنوان های مختلفی مانند سیستم های مدیریت و یا روش های مقداری در مدیریت ابداع شده است که مدیران را در حل و فصل مسائل سازمانی و تصمیم گیری بر اساس اطلاعات واقعی یاری می کند.

در واقع فنون و روش های مزبور مکمل و شکل توسعه یافته نظریه مدیریت علمی تیلور است. البته استفاده از فنون و روش های مذکور در صورتی امکان پذیر است که متغیرهای مورد مطالعه به صورت اعداد و ارقام قابل سنجش و اندازه گیری باشد، بدین معنی که کلیه متغیرهای موثر در پدیده خاصی را مورد اندازه گیری قرار می دهند، و بهترین ترکیب این عوامل را برای نیل به هدف های مطلوب در قالب مدل یا معادلات ریاضی با استفاده از تکنیک های خاص و با کمک کامپیوتر به دست می آورند.

..

مقدمه

فصل اول تعاریف مدیریت

فصل دوم روش های تحقیق

فصل سوم تئوری های مدیریت

فصل چهارم سازمان های یادگیرنده

فصل پنجم مدیریت کیفیت فراگیر

فصل ششم مطالعات موردی

فصل هفتم مدیریت دانش

فصل هشتم کارکردهای مدیریت

فصل نهم مدیران و خلاقیت

منابع و مآخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید