پایان نامه تفاوت بلوغ عاطفی دانشجویان خانم مجرد و متأهل

پایان نامه تفاوت بلوغ عاطفی دانشجویان خانم مجرد و متأهل پایان نامه تفاوت بلوغ عاطفی دانشجویان خانم مجرد و متأهل

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 48 KB

تعداد صفحات : 65

بازدیدها : 263

برچسبها : بلوغ عاطفی

مبلغ : 4800 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی تفاوت بلوغ عاطفی در بین دانشجویان خانم مجرد و متأهل 18 تا 30 سال دانشگاه سیستان در 65 صفحه ورد قابل ویرایش

پایان نامه دانلودی حاضر پژوهشی در خصوص بررسی تفاوت بلوغ عاطفی در میان خانم های مجرد و متأهل در مقطع کارشناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان است.

مقدمه

دوره بلوغ دورانی مبهم از نظر شناخت خصایص و دوران تمایلات متضاد است. با ورود کودک به دنیای نوجوانی و بلوغ، ولادتی تازه و مرحله ی ویژه و مستقل از دوره های قبل و بعد پدید می آید که آن را مرحله انتقال، مرحله نجات از کودکی دوران تحولات همراه با دگرگونی های سریع و غافلگیر کننده، مرحله طوفان حیات و مرحله نجات از طفیلی گری نیز می نامند.

افراد در این دوران احیاناً با ترس و بیم هایی مواجه می گردند که رفع و تعدیل آن نیازمند به حمایت از سوی والدین و مربیان است.
موارد زیر از جمله تغییرات دوران بلوغ است:

- تحولی در اندام او ایجاد شده و شرایط جدید، تعادل اندامی او را بهم می زند.
- در عواطف و احساسات او نیز تغییر پدید می آید و موجب دگرگونی هایی در خشم و ترس و محبت او و ... می شود.
- در جنبه ذهن او نیز تحولات رو به رشدی ایجاد می گردد و هوش و عقل و اندیشه و تخیل او را دگرگون می سازد.
- در جنبه روان او در عرصه های فطری و وجدانی، آزادی خواهی و استقلال طلبی، ستایش و نیایش، حقیقت دوستی، و ... دگرگونی هایی ایجاد می شود.
- و بالاخره در غدد درونی جوش و خروش و دو غده جنسی شکفتگی و بیداری خاصی پدید می آید که موجد خواسته هایی در اقناع غریزی می گردد.

...

عوامل مؤثر در بلوغ

در این مقوله روان شناسی بلوغ تأثیر عوامل چون عوامل اجتماعی، اقتصادی، زمان، عوامل عصبی و هورمونی را مورد بررسی قرار می دهد. از آن جائی که بلوغ به عنوان یک مفهوم کلی و گسترده جنبه های مختلفی از رشدرا غافل می شود مثل بلوغ جنسی و جسمی، بلوغ عاطفی، بلوغ اجتماعی، بلوغ اقتصادی و ...روان شناسی بلوغ علاوه بر ارتباط تنگاتنگ و عمیق خود با سایر حوزه های روان شناختی همچون روان شناسی رشد، روان شناسی شخصیت، روان شناسی بالینی و مشاوره با دیگر شاخه های علمی نیز ارتباط گسترده ای دارد.

تعادل عاطفی و روانی نوجوان

بلوغ از لحاظ روانی یعنی دوره نگرانیها و از لحاظ عاطفی یعنی دوره ترس و وحشت. همانطور که از لحاظ جسمی در شروع بلوغ جهشی در رشد و نمو اعضای بدن پدیدار می گردد تغییر ناگهانی حالات روانی نوجوان را هم می توان در دوران بلوغ یک نوع جهش روانی و عاطفی دانست. این جهش و تغییر ناگهانی باعث می شود که تعادل و هماهنگی بین جسم و روان در نوجوان از بین برود و نوجوان را دستخوش یک انقلاب روانی نماید به همین جهت گزل دوران بلوغ را از لحاظ روانی دوره نگرانیها و از لحاظ عاطفی دوره ترس و وحشت نامیده است.

فروید و پیروانش در مورد تغییرات و حالات روانی در دوران بلوغ معتقدند که "من" نوجوان می خواهد به "من" جدیدی تبدیل گردد و قبول این "من" جدید که قدری مشکل می باشد و نوجوان را دچار تردید و ابهام کرده یک حالت روانی مخصوص دوران بلوغ به او دست می دهد گاهی از اوقات نوجوان "من" جدید را قبول نکرده و پس می راند و این موقعی است که بعضی از جوانان به حرکات بچه گانه برمی گردند.

متأسفانه عاطفه در نوجوان کلمه ای است که از آن بوی آشفتگی و هیجان می آید سعادت در کنترل عواطف است و ناراحتی ها و بدبختی ها در شدت آن. هوش و استعداد خطراتی هستند در دریای عواطف.

بلوغ عاطفی یعنی کنترل عواطف. عواطف ولو نامطبوع باشد اگر بر اعتدال باشد دارای ارزش و موجب موفقیت است.

در شرایط حاضر نوجوانان و کودکان با مشکلات بسیار در زندگی خویش مواجه می شوند. این مشکلات موجب مسائل روان تنی بسیاری چون اضطراب، تنش، ناکامی و آشفتگی عاطفی در زندگی روزمره می شوند. بنابر این مطالعات حیات عاطفی بصورت یکی از علائم توصیفی مطرح می شود که قابل قیاس با علم تشریح است. این عمل با تأثیر متقابل نیروهائی با کیفیت و کمیت گوناگون سر و کار دارد.

ون کارت می گوید: از آنجا که خودپذیری جنبه عمده ای از بلوغ است باید بعد از پذیرش از طرف دیگران بیاید. در واقع بلوغ عاطفی نه فقط از عوامل مؤثر در الگوی شخصیت است بلکه به کنترل رشد نوجوان کمک می کند.

مفهوم رفتار عاطفی بالغ در هر سطحی حاصل رشد طبیعی عاطفی است. شخصی قادر به کنترل عواطف خویش است که تأخیر در ارضاء را تحمل کند، بدون اینکه تأسف بخورد و رنج بکشد، هنوز ممکن است از لحاظ عاطفی چون کودکان یا سراسیمه باشد.

کودکی که از لحاظ عاطفی بالغ است توان سازگاری مؤثر با خود، اعضای خانواده، هم درسان، جامعه و فرهنگ خویش را داراست. اما بلوغ صرفاً به معنای قابلیت نگرش و عمل خاص نیست، بلکه توانائی لذت کامل از آنها را هم شامل می شود.

و اما کسانیکه هنوز به بلوغ عاطفی دست پیدا نکرده اند دارای خصوصیاتی به شرح زیر می باشند:
او چون کودکان عمل می کند، در جستجوی همدلی است، او خودپسند است، اهل دعوا، رفتار کودکانه دارد، خود- محور و پرتوقع است و اگر در بازی ببازد عصبانی می شود.

معیارهای مورد سنجش بلوغ عاطفی در این پژوهش به قرار زیر می باشد:

1- عدم ثبات عاطفی
2- بازگشت عاطفی
3- ناسازگاری اجتماعی
4- فروپاشی شخصیت
5- فقدان استقلال

که هر کدام از اینها در فصل های پیش توضیح داده شده است و هر فردی باید تا حدی با این معیارها فاصله داشته باشد تا از نظر عاطفی فردی بالغ به نظر برسد.

در این میان دانشجویان بیشترین نقش را در سازندگی فردای جامعه دارند با این تعبیر، داشتن بلوغ عاطفی در افراد تا حدی ضروری می باشد با توجه به این مهم بر آن شدیم تا میزان بلوغ عاطفی افراد دانشجوی خانم مجرد و متأهل بین 18 تا 30 سال دانشگاه سیستان و بلوچستان را بسنجیم که شرح آن به صورت زیر می باشد:

ابتدا 160 نفر آزمودنی را به طور تصادفی انتخاب کرده 80 نفر مجرد و 80 نفر متأهل و میزان بلوغ عاطفی آنها را بوسیله پرسشنامه بلوغ عاطفی یا شویرسینگ و بهاگاوا مورد بررسی قرار داده و ...

فهرست مطالب

چکیده

فصل اول: طرح تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهداف پژوهش

سؤالهای پژوهش

تعاریف نظری

تعاریف عملیاتی

فصل دوم: پیشینه تحقیق

پیشینه تحقیق

پیشینه نظری

تاریخچه روانشناسی بلوغ

مفهوم بلوغ و تفاوت آن با نوجوانی

عوامل مؤثر در بلوغ

بلوغ از دیدگاه روانشناسان

عاطفه چیست

جایگاه عاطفه در مغز از نظر زیستی

مراحل تشکیل هویت در جوانان دانشگاهی

الگوی تحور روانی اجتماعی

تکالیف تحولی هویهورست برای نوجوانان

رشد و تکامل هیجانی عاطفی

رشد هیجانی و عاطفی در نوجوانان

نیازهای عاطفی فرد و اهمیت آنها

رشد و تکامل اجتماعی

ترک خانه پدری

تأثیر روانی وارد شدن به دانشگاه

تعادل عاطفی روانی نوجوان

خودمحوری نوجوانان

خود پنداره و انواع خود

الگوی اریک اریکسون درباره هویت

آسیب پذیری و انعطاف پذیری در فرد

عوامل حفاظتی انعطاف پذیری

انواع هویت

بحرانهای دوره نوجوانی

پیشینه عملی

فصل سوم: اجرای تحقیق

جامعه آماری

نمونه آماری و روش نمونه گیری

ابزار گردآوری داده ها

روش گرد آوری داده ها

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل یافته ها

تجزیه و تحلیل یافته ها

اطلاعات مربوط به سؤالهای پژوهش

داده های جانبی

نمودار چند ضلعی فراوانی مشاهده شده

نمودار ستونی فراوانی مشاهده شده

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

بحث و نتیجه گیری

محدودیت ها

پیشنهادات

پیوست

منابع و مآخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید