دسته : حقوق
فرمت فایل : word
حجم فایل : 62 KB
تعداد صفحات : 99
بازدیدها : 186
برچسبها : حقوق اطفال شبیه سازی شده
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلمعرفی پایان نامه بررسی وضعیت حقوقی اطفال شبیه سازی شده
تولد انسان غیر از روش معمول آن، از آرزوهایی بوده که انسان از سالیان دور در فکر تحقق آن بوده است. در سالهای اخیر انتشار خبر موفقیت های دانشمندان علم ژنتیک در شبیه سازی حیوانات، دنیا را به شگفتی واداشت.
این تحقیق راجع به جنبه های ژنتیک شبیه سازی نیست. با این وجود برای تجزیه و تحلیل حقوقی آن، تطبیق آن با قواعد حقوقی باید آن را شناخت.
لذا ابتدا به صورت مختصر مکانیسم و تاریخچه شبیه سازی را بیان کرده سپس به تطبیق این مقوله با امور حقوقی و گهگاه فقهی می پردازیم شبیه سازی انسان شناخته ی نوظهور علم ژنتیک بوده و بر همین اساس در شرع مقدس اسلام و دیگر ادیان الهی راجع به آن اظهار عقیده نشده است. با این وجود در مدت کوتاهی که موضوع شبیه سازی مطرح شده، تعدادی از فقهای جدید راجع به این موضوع اظهار نظر کرده اند. شبیه سازی تاکنون به صورت جدی در هیچ کدام از دانشگاه های کشور و تقریبا دنیا مطرح نشده و بعد حقوقی آن نگشوده مانده است، لذا علیرغم نبودن منابع فارسی و وقت گیر بودن مسئله مصر بر آن شدیم تا کار تحقیقی خود را بر این موضوع قرار دهیم.
همه ما کم و بیش مطالبی در خصوص شبیه سازی شنیده ایم، ولی برای بررسی مشروعیت شبیه سازی نیاز داریم مراحل آن را نیز بشناسیم و طریقه تولید مثل را نیز مطلع باشیم در این مبحث سعی شده در دو گفتار (گفتار اول : تعاریف و اصطلاحات و گفتار دوم : تولید مثل) این موضوع و مراحل آن را بیان کرده تا در مباحث بعدی با شناخت بهتر و دیدی بازتر به بررسی مسائل بپردازیم.
واژه ی شبیه سازی از کلمه ی یونانی به معنای قلمه زدن، گرفته شده است شباهت شبیه سازی با قلمه زدن در این است که در هر دو روش، عمل تولید مثل بدون لقاح انجام می گیرد.
شبیه سازی معادل کلمه استنساخ در ادبیات عرب می باشد. در زبان فارسی علاوه بر شبیه سازی از واژه هایی مانند کلون سازی، بدل سازی، همسان سازی و همانند سازی استفاده شده است. در خصوص اینکه اولین بار چه کسی این واژه را در این معنا استفاده نموده گفته شده است در سال 1903 میلادی هربرت و بر واژه کلون را برای توصیف مجموعه ای از جانداران برگزید که به طور غیر جنسی از یک جاندار مشتق می شوند، این واژه ریشه یونانی دارد و به مفهوم قلمه است. بر خلاف روش متداول، در تولید مثل انسان از راه شبیه سازی، تولید مثل به طریقی غیر از روش جنسی انجام می شود. به این صورت که یکی از سلولهای بدن جنس نر یا ماده درون تخمک جنس ماده که هسته آن خارج شده قرار می دهند و در محیطی خارج از رحم یا داخل آن رحم جنس ماده پرورش داده می شود.
در ایران، قانون راجع به شبیه سازی وجود ندارد. با این وجود بسیاری از دانشمندان علوم دینی در ایران نسبت به این موضوع اظهار نظر کرده اند که در مباحث بعدی این نظرات بیان می شود. قانون نحوه اهدای جنین به زوجین نابارور در تاریخ 8/5/82 به تصویب رسید.
قانون نحوه اهدای جنین به زوجین نابارور مصوب هشتاد و دو ایران اولین گام جهت حل مشکل کسانی است که توان باروری طبیعی را نداشته و راه حل فرزند دار شدن را پرورش جنین حاصله از تلقیح خارج رحم زوج های قانونی و شرعی در رحم خود می دانند در عین حال قانون مذکور نتوانسته است ابعاد و آثار رویداد حقوقی مذکور را تبیین نماید و به ابهامات افزوده است. ...
علم حقوق مجموعه مقرراتی (است) که بر اشخاص، از این جهت که در اجتماع هستند حکومت می کند. انسان از زمانی که در غار زندگی می کرد و بعد که زندگی اجتماعی را در روستا و شهر تجربه کرد، جهت تنظیم روابط خود بین همنوعان یکسری اعتقادات داشت که مورد قبول اکثریت جامعه زمان خودشان بوده است. بسیاری از این قواعد نوشته و مکتوب نبوده است با گذشت زمان و پیچیده تر شدن روابط بین افراد جامعه این مقررات و اعتقادات عمومی به صورت مکتوب و مدون تنظیم شدند. قانون حمورابی از جمله قدیمیترین مقرراتی است که از اعصار گذشته به جای مانده است. انسان همواره در طول تاریخ وضعیت سکون نداشته و با پیشرفت های علمی که به دست آورده است. نیازمند این بوده که قوانین جدیدی در خصوص مسائل جدید تنظیم نماید تا موجب هرج و مرج نگردد.
شبیه سازی انسان از مسائل جدید علمی است که جامعه اکنون با آن روبه رو شده است. در آینده نزدیک ممکن است در جامعه با افرادی رو به رو شویم که از طریق شبیه سازی به وجود آمده اند. تاکنون وضعیت حقوقی این گونه افراد در کشور ما و دیگر ممالک دنیا مشخص نگردیده است. ابتدا باید این موضوع معلوم شود آیا این افراد مانند سایر انسان ها از حقوق اجتماعی برخوردارند یا خیر؟
مقدمه
فصل اول: شناخت و کلیات
مبحث اول: شبیه سازی چیست؟
گفتار اول: تعاریف و اصطلاحات
گفتار دوم: تولید مثل و شبیه سازی
مبحث دوم: تاریخچه و بازتاب جهانی شبیه سازی و نگاه حقوق به آن
گفتار اول: عکس العمل شخصیتها و مجامع بین المللی
گفتار دوم: سوابق قانوگذاری
گفتار سوم: مقایسه شبیه سازی و اهدا جنین
گفتار چهارم: شبیه سازی از نگاه حقوق
فصل دوم: احکام حقوقی طفل شبیه سازی شده
مبحث اول: نسب
گفتار اول: تعریف حقوقی نسب
گفتار دوم: ماهیت حقوقی نسب
گفتار سوم: نسب طفل شبیه سازی شده
مبحث دوم: حضانت
مبحث سوم: محرمیت
گفتار اول: قرابت نسبی
گفتار دوم: قرابت سببی
مبحث چهارم: تابعیت
گفتار اول: کلیات
گفتار دوم: تابعیت بر اساس قانون ایران
مبحث پنجم: نام خانوادگی و اسناد سجلی
گفتار اول: نام خانوادگی
گفتار دوم: اسناد سجلی
مبحث ششم: اهلیت
گفتار اول: اهلیت تمتع
گفتار دوم: اهلیت استیفاء
مبحث هفتم: ارث
نتیجه گیری
فهرست منابع