دسته : -پژوهش ها
فرمت فایل : word
حجم فایل : 132 KB
تعداد صفحات : 16
بازدیدها : 311
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی تأثیر عمق فارو در راندمان آبیاری مزارع نیشكر استان خوزستان
جمعیت جهان روز به روز در حال افزایش است و این در حالی است که منابع آبی محدود میباشد . بر اساس طبقه بندی موسسه بین المللی مدیریت آب((IWMI ایران جزء کشورهایی است که تا سال 2025 با مشکل جدی کمبود آب مواجه خواهد شد. ( 3 ).بنابراین میبایست از منابع آب موجود استفادة بهینه بعمل بیاید و راهكارهایی جهت جلوگیری از مصرف زیاده ازحد آب بویژه در بخش كشاورزی كه بیش از 90 درصد آب مصرفی را به خود اختصاص داده است اندیشیده شود.
شركت كشت و صنعت كارون بزرگترین شركت تولیدی شكر در ایران و یكی از بزرگترین تولیدكنندههای شكر جهان است كه از بدو تأسیس این شركت تاكنون آبیاری مزارع نیشكر به روش جوی و پشته انجام میگیرد. مصرف بیش از نیاز آب در مزارع مذكور همهساله باعث تلفات آب زیاد و افزایش هزینههای اجرایی زراعت فوقالذكر میگردد. این تحقیق به منظور بررسی تأثیر عمق فاروهای احداثی جهت كشت نیشكر در راندمان آبیاری مزارع شركت میباشد.
هـ - بیان مسئله ( شامل تشریح ابعاد , حدود مسئله , معرفی دقیق آن , بیان جنبه های مجهول و مبهم , متغیرهای مربوطه سئوالات تحقیق , منظور تحقیق ) .
نیشكر یكی از عمدهترین گیاهان مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری محسوب میشود. كه از سال 1340 برداشت این محصول درقالب شركتهای نیشكری و ابتدا در كشت و صنعت هفتتپه آغاز شد، پس از آن و در سال 1356 شركت كشت و صنعت كارون شروع به فعالیت نمود و اولین سال بهرهبرداری در بخشی از اراضی این شركت آغاز شد ( 7 ) . این شركت دارای طول جغرافیائی َ43 و ْ48 ، عرض جغرافیائی َ5وْ32 و ارتفاع از سطح دریا 33/59 متر میباشد (15). كشت و صنعت كارون و هفتتپه به ترتیب دارای سطح قابل كشتی معادل 25000 و 12000 هكتار میباشند، در سالهای اخیر كشت و صنعت میانآب با سطحی درحدود 6000 هكتار و شركت طرح توسعه نیشكر و صنایع جانبی با سطحی درحدود 84000 هكتار جهت كشت نیشكر اختصاص داده شده است.
شیوة آبیاری معمول در كلیه شركتهای یاد شده، آبیاری سطحی و به روش جوی و پشته میباشد. فصل آبیاری در منطقه بسته به نوع كشت متفاوت بوده و برای كشت جدید سال اول 14-13 ماه و برای راتون 8 تا 9 ماه به طول میانجامد ( 10 ) با احتساب آب مصرفی كنونی توسط دو شركت كارون و هفتتپه و به طور تخمینی با درنظر گرفتن سطح آیش، كل سطح قابل برداشت در خوزستان در حدود 100000 هكتار برآورد گردیده است. كه میزان آب مصرفی آن در حدود 3 تا 5/3 میلیارد مترمكعب در سال خواهد بود ( 4 ) .
در سیستم آبیاری فارو براساس آمار و ارقام موجود در منطقه خوزستان و باتوجه به تنوع بافت خاك 1200 الی 1500 مترمكعب آب در هرهکتار و طی یک نوبت آبیاری مصرف میشود ( 10 ). در منطقه كشت و صنعت كارون براساس آمار و ارقام ارائه شده از واحد آبرسانی شركت و جمعآوری شده توسط نگارنده در سالهای اخیر مصرف آب 40000مترمكعب به ازای هر هكتار تعیین شده است و این درحالی است كه نیاز خالص آبیاری نیشكر در این منطقه 21297 مترمكعب در سن پلنت(نیشکر سال اول) برآورد گردیده است ( 11 ) . نیاز آبی نیشکر برای
واریته CP 48-103 در منطقه کشت وصنعت هفت تپه 2564 میلیمتر و برای بازرویی اول 1925 میلیمتر و با استفاده از لایسیمتر زهكشدار تعیین شده است ( 2 ) . هزینة بالای استفاده از كارگر در كشورهای مختلف باعث گردیده است تا انواع و اقسام فاروها برای آبیاری ابداع گردند، زیرا این كشورها مایل بودند كه هر فرد آبیار بتواند مساحت بیشتری را در طول مدت كار روزانه خود آبیاری نماید( 10 ). در آبیاری به روش فارو راندمان كاربرد آب پائین است، عملیات كوددهی در اراضی نیشكر همراه با آب آبیاری صورت میگیرد. كه درنتیجه راندمان این عملیات نیز پائین است.
خرید و دانلود آنی فایل