پایان نامه رابطه هوش معنوی با دلبستگی و شادکامی افراد معتاد و غیر معتاد

پایان نامه رابطه هوش معنوی با دلبستگی و شادکامی افراد معتاد و غیر معتاد پایان نامه رابطه هوش معنوی با دلبستگی و شادکامی افراد معتاد و غیر معتاد

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 404 KB

تعداد صفحات : 123

بازدیدها : 432

برچسبها : هوش معنوی مصرف مواد

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی رابطه هوش معنوی با دلبستگی و شادکامی افراد معتاد و غیر معتاد

امروزه مسئله اعتیاد به مواد و داروها، چه به مواد مجاز وچه غیر مجاز، به صورت یک مشکل جهانی و فراگیر در آمده است. آمارهای منتشره از سوی سازمان های بین المللی، به خصوص سازمان بهداشت جهانی، کمیته کنترل جهانی مواد مخدر و سازمان یونسکو، حاکی از افزایش فزاینده مصرف مواد در سطح جهان است. بر هیچ کس پوشیده نیست که گسترش این روند تیشه بر ریشه بنیادهای اخلاقی، اقتصادی و اجتماعی یک جامعه می زند و آن را از درون دچار فساد می کند و در نهایت به انحطاط می کشاند. این مشکل امروز آنچنان خود نمایی می کند که هیچ کشوری نمی تواند خود را کاملا مصون نگه دارد.

اعتیاد یکی از چهار بحران جهان است که گردش مالی آن بیش از 1600 میلیارد دلار در سال است. این پدیده ای است که حداقل 200 میلیون شهروند جهان گرفتار آسیب های جدی آن هستند. بحران اعتیاد مثل بحران های دیگر مانند تخریب محیط زیست، فقر و قطحی، جنگ و خونریزی و ظهور بیماری های نو پدید سلامت جوامع بشری را تهدید می نماید و منجر به مشکلات و معضلات خانوادگی، فساد و جرایم و بی ثباتی سیاسی و اقتصادی جامعه می شود. اهمیت موضوع اعتیاد در ایران به جهت شیوع گسترده آن در بین افراد جامعه است. گزارش سالانه سازمان بهداشت جهانی در سال 2005 نشان می دهد که در دنیا 200 میلیون معتاد به انواع مواد افیونی وجود دارد و متاسفانه همین گزارش ذکر می کند که بالاترین شیوع اعتیاد با 8/2 درصد در ایران است و قزاقستان با 3/2 درصد و روسیه با 1/2 درصد در رتبه های بعدی جای دارند.

در حال حاضر اختلال های مصرف مواد و پیامد های ناخوشایند ناشی از آن یکی از مهم ترین مشکلات سلامت عمومی در سراسر جهان به شمار می آید. اختلال های مصرف مواد یکی از عواملی است که به طور مستقیم و غیر مستقیم سبب اختلال در نظم و امنیت جامعه شده؛ و هم از بعد شخصی و هم از بعد اجتماعی تاثیر عمیقی بر حوزه های حقوقی، اجتماعی، زیستی و مالی در جهان به جا گذاشته است. علاوه برآن میلیون ها نفر دیگر نیز به طور غیر مستقیم تاثیر می گذارد.

به طوری که مصرف مواد یکی از موانع جدی در توسعه جوامع است. ارتباط مصرف مواد و رفتارهای اعتیاد آمیز با سایر مشکلات و انحرافات اجتماعی مانند خشونت خانگی و کودک آزاری، طلاق و بیماری های واگیر دار مانند ایدز و هپاتیت و درگیر شدن بیشتر جوانان نسبت به سایر قشرها بر دامنه آسیب زایی آن می افزاید.

از طرف دیگر یکی از مهمترین عوامل که در سالهای اخیر به آن توجه شده است تجارب اولیه فرد با والدین و یا نوع رابطه عاطفی فرد با والدین خود در دوران کودکی است. طرفداران نظریه دلبستگی توجه زیادی به این امور داشته اند. این نظریه معتقد است نوع رابطه مادر کودک در سالهای اولیه زندگی و میزان قابلیت دسترسی به مادر، میزان حمایت مادر هنگام احساس خطر، درجه حساسیت مادرانه و تکیه گاه ایمن بودن مادر برای کودک تا بتواند به کاوش در محیط بپردازد سبکهای دلبستگی فرد را معین می کند.

با توجه به موارد بالا، ضرورت انجام این پژوهش به منظور بررسی رابطه هوش معنوی با دلبستگی و شادکامی افراد معتاد و غیر معتاد بیشتر احساس می شود.با وجود اینکه تحقیقات زیادی در مورد هوش معنوی با دلبستگی و شادکامی انجام گرفته است، اما تحقیقات پیرامون هوش معنوی با دلبستگی و شادکامی در معتادان بسیار اندک بوده است که این پژوهش می تواند رابطه هوش معنوی با دلبستگی و شادکامی را در معتادان شناسایی نمایید و به سازگاری هرچه بهتر آنها در زندگی کمک نماید. حتی در سطح وسیع تر کلیه معتادان و افراد دارای مشکلات روانی برای ارتقای سلامت روان خود از نتایج این تحقیق می توانند بهره جویند.

اختلالات روانی ناشی از مواد

اختلالات روانی ناشی از مواد، مجموعه نشانگان بالقوه شدید، معمولا موقتی، اما گاهی مداوم دستگاه عصبی مرکزی هستند که در زمینه تاثیرات موادی که سوء مصرف می شوند، داروها یا مواد سمی متعددی ایجاد می شوند. این اختلالات از اختلالات مصرف مواد متمایز شده اند، که در آنها مجموعه ای از نشانه های شناختی، رفتاری، و فیزیولوژیکی به رغم مشکلات قابل ملاحظه مرتبط با مواد مشارکت دارند. اختلالات روانی ناشی از مواد/دارو ممکن است بوسیله 10 طبقه مواد یا انواع زیاد دارو های دیگر که در درمان پزشکی استفاده می شوند و اختلالات مصرف مواد را به وجود می آورند، ایجاد شوند. تمام اختلالات ناشی از مواد/دارو ویژگی های مشترکی دارند. تشخیص دادن این ویژگی های مشترک برای کمک به شناسایی این اختلالات اهمیت دارد. این ویژگیها به صورت زیر شرح داده شده اند:

A.اختلال، جلوه بیمارگون قابل ملاحظه بالینی اختلال روانی مربوط را نشان می دهد.

B.شواهدی از سابقه، معاینه بدنی، یا نتایج آزمایشگاهی درباره هر دو مورد زیر وجود دارد:

1.اختلال ظرف مدت 1 ماه مسمومیت یا ترک مواد یا مصرف دارو ایجاد شده است؛ و

2.مواد/داروی درگیر توانایی ایجاد کردن اختلال روانی را دارد.

C. اختلال با اختلال روانی مستقل بهتر توجیه نمی شود (یعنی، اختلالی که ناشی از مواد- یا دارو نیست). چنین شواهدی از اختلال روانی مستقل می تواند شامل موارد زیر باشد:

1.اختلال قبل از مسمومیت شدید یا ترک یا مصرف کردن دارو ادامه یافته است. این ملاک در مورد اختلالات عصبی- شناختی از مواد یا اختلال ادراک باقیمانده از مواد توهم زا، که بعد از توقف مسمومیت حاد یا ترک ادامه می یابد کاربرد ندارد.

D.اختلال منحصرا در طول دوره دلیریوم روی نمی دهد.

E.اختلال موجب ناراحتی یا اختلال قابل ملاحظه بالینی در عملکرد اجتماعی، شغلی، یا زمینه های مهم دیگر عملکرد می شود.

فهرست مطالب
فصل اول: کلیات پژوهش
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت
اهداف
فرضیه ها
تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها
فصل دوم ادبیات و پیشینه پژوهش
اعتیاد
انواع وابستگی به مواد
اختلالات مرتبط با مواد بر طبق DSM
اختلالات مصرف مواد بر طبق DSM
اختلالات ناشی از مواد بر طبق DSM
مسمومیت و ترک مواد
اختلالات روانی ناشی از مواد
سبب شناسی
هوش معنوی
هوش
معنویت
هوش معنوی و مؤلفه های آن
مؤلفه های هوش معنوی دراسلام
رشد هوش معنوی
هوشمعنویو سلامت روانی
مقایسه هوش معنوی با هوشهای دیگر
دلبستگی
سبک های دلبستگی
نظریه های مختلف در مورد دلبستگی
مراحل تحول دلبستگی و اجتماعی شدن
دیدگاه دلبستگی در نوجوانان
شادکامی
تعاریف شادکامی
مولفه های شادکامی
رویکرد های نظری شادکامی
عوامل مؤثر بر شادکامی
مروری بر پیشینه پژوهش
پژوهش های داخلی
پژوهش های خارجی
فصل سوم: روش پژوهش
مقدمه
روش پژوهش
جامعه آماری
نمونه و روش نمونه گیری
ابزارهای پژوهش
روش اجرای پژوهش
روش تجزیه وتحلیل اطلاعات
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل اطلاعات
مقدمه
داده های توصیفی
داده های استنباطی
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
مقدمه
تفسیر یافته های تحقیق
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات
پیشنهادات پژوهشی
پیشنهادات کاربردی
منابع
ضمائم

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید