دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 28 KB
تعداد صفحات : 30
بازدیدها : 420
برچسبها : یادگیری مشارکتی
مبلغ : 5500 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی بررسی یادگیری مشارکتی و فواید آن
بخشهایی از متن مقاله
موقعیت یادگیری مشارکتی، به عنوان نوعی وابستگی متقابل سازنده مطرح است به این معنی که دانش آموزان در گروه های کوچک با هم مشارکت و در یادگیری مطالب به یکدیگر کمک می کنند به طوری که هر یک از آنها در آینده بتوانند به صورت انفرادی از عهده انجام آن برآیند آنها موفقیت یکدیگر را تحسین کرده و همدیگر را در انجام تکالیف تشویق می کنند و یاد می گیرند که بدون توجه به نژاد، طبقه ی اجتماعی، هوش، و یا توانایی متفاوتشان با یکدیگر کار کنند.
در این مقاله به بررسی یادگیری مشارکتی به عنوان یکی از بهترین راه های تعامل بین دانش آموزان و همچنین به عنوان یک روش آموزشی موثر در کلاس درس می پردازیم.
یادگیری مشارکتی که اولین بار در آمریکا مورد استفاده قرار گرفت به فلسفه ی جان دیوی در مورد ماهیت اجتماعی یادگیری مربوط است.
- ریشه اصلی در دیدگاه ساختارگراها و این که دانش باید توسط خود افراد ساخته شده و به موقعیت جدید یادگیری گسترش یابد، دیده می شود.
- بر اساس نظر ویگوتسکی می توان استدلال کردک که دانش آموزانی که به تنهایی از عهده ی انجام کاری بر نمی آیند، هنگامی که از کمک معلم و دوستان بهره مند می گردند چگونگی انجام آن کار را یاد می گیرند.
- از لحاظ نظریه ی شناختی - اجتماعی باندورا، وقتی شرایطی فراهم می آید که دانش آموزان صحیح انجام دادن کاری را توسط دوستانشان مشاهده می کنند و خود نیز انجام آن کار را می آموزند و زمانی که موفقیت خود یا دوستانشان تقویت می شود اشتیاق بیشتری برای انجام آن کار پیدا می کنند.
یادگیری مشارکتی برای انجام دادن انواع فعالیت ها و تکالیف تحصیلی، از یادگیری درسهای مختلف گرفته تا انجام پروژه های تحقیقی، مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مدافعان این روش جانسون و اسلاوین هستند. این روش مخالف روش رقابت فردی است و در آن یادگیرندگان در گروه های کوچک با هم و به کمک هم به یادگیری می پردازند. بنا به گفته جانسون، در روش یادگیری مشارکتی دانش آموزان و دانشجویان یا با هم شنا می کنند یا با هم غرق می شوند.
روش یادگیری مشارکتی هم پشتوانه های محکم نظری دارد و هم از حمایت های دقیق تجربی برخوردار است. از لحاظ نظری، این روش هم مورد حمایت رفتارگرایان است و هم دیگر صاحب نظران یادگیری. از دیدگاه رفتارگرایان تقویت گروه برای کسب موفقیت از موارد عمده استفاده از روش تقویت در آموزش و یادگیری است. از لحاظ نظریه شناختی- اجتماعی بندورا، وقتی شرایطی فراهم می آید که دانش آموزان درست انجام دادن کاری را در دوستانشان مشاهده می کنند، خود نیز انجام آن کار را می آموزند و زمانی که موفقیت خودشان یا دوستانشان تقویت می شود اشتیاق بیشتری برای انجام آن کار پیدا می کنند.
فهرست مطالب مقاله
مقدمه
ارکان اصلی یادگیری
وابستگی متقابل سازنده
تعامل تشویق کننده ی رو در رو
مسئولیت فردی
راه های ایجاد مسئولیت فردی
مهارت های گروهی و بین فردی
پردازش گروهی
پیشینه ی نظری
اجرای یادگیری مشارکتی در کلاس درس
نکات مفید برای معلمان کم تجربه در یادگیری مشارکتی
فواید کاربرد روش یادگیری مشارکتی
فواید اجتماعی
فواید روان شناختی
فواید تحصیلی
فواید ارزیابی
هفت قاعده کلی و بنیانی در مورد تدریس و یادگیری
تشویق تعامل میان معلم و دانش آموزان
گسترش همکاری بین دانش آموزان
تشویق و توسعه یادگیری فعال
ایجاد بازخورد سریع
تأکید بر استفاده درست از زمان
افزایش سطح انتظارات از دانش آموزان
پذیرش استعدادهای گوناگون و روش های یادگیری
درگیر شدن فراگیرندگان در جریان درس
آموزش شاگرد محوری
یادگیری مشارکتی و گروهی
یادگیری فردی
مطالعه مشارکتی
کتابخانه های کلاسی، بستر چالش ذهنی دانش آموزان
کسب آمادگی و تقویت توانایی های معلم
یادگیری معلم را بر یادگیری محصل مقدم بشماریم.
معلم واقعی
سخن پایانی
منابع
خرید و دانلود آنی فایل